Vraagtekens bij financiële motieven: 'Cruijff Stadion niet in geld uit te drukken'

Vraagtekens bij financiële motieven: 'Cruijff Stadion niet in geld uit te drukken'

25-03-2017 21:32
6

De Arena moet vandaag nog vernoemd worden naar Johan Cruijff. Dat stelt Youri Mulder. Cruijff overleed op 24 maart 2016, maar een jaar later is er in Amsterdam nog altijd geen beslissing gevallen over de naamswijziging van het stadion. 

"Ze moeten de Arena gewoon het 'Johan Cruijff Stadion' noemen. Zo simpel is het. Waarom dat nog niet gebeurd is? Ja, dat weet ik ook niet", aldus Mulder op Ziggo Sport. "Heeft een stadionnaam met een sponsor de voorkeur? Het heet al weet ik het hoe lang de Amsterdam Arena. Die sponsor is nog nooit gevonden."

Mulder snapt de keuze én voorkeur voor een sponsornaam desondanks wel. "Het is een professionele voetbalwereld. Er moet geld binnenstromen om de boel draaiende te houden. De uitstraling van het Johan Cruijff Stadion is niet in geld uit te drukken. Maar uiteindelijk begrijp ik ook niet dat wij er als Nederland zijnde niet in slagen om een passend eerbetoon te bedenken", aldus Mulder. 

In Barcelona is het inmiddels wel gelukt om Cruijff te eren met een eigen stadion. Het nieuwe stadion op het jeugdcomplex van FC Barcelona wordt vernoemd naar Cruijff.