Ziedende Faber organiseert straftraining na wanprestatie: 'Helemaal van de kaart'

Ziedende Faber organiseert straftraining na wanprestatie: 'Helemaal van de kaart'

08-04-2017 23:05
14

FC Groningen-trainer Ernest Faber is ziedend na de 4-3 nederlaag van zaterdagavond bij ADO Den Haag. De vrije dag van zijn spelers is ingetrokken. Zondag moeten zij zich om 08.00 uur op de club melden, zo liet Faber weten aan RTV Noord. 

"Ik dacht dat Sinterklaas niet meer bestond, maar blijkbaar wel als je ziet hoe wij in de eerste helft de goals weggaven", aldus de gedesillusioneerde coach. "Ik heb gezegd: kom morgen maar om 08.00 uur terug op de club. De vrije dag gaat er vanaf. Dan gaan we eens even kijken waar we heen willen met elkaar."

Wedden

Meer odds

"Wij geven het weg in een kwartier tijd waar je een heel jaar voor werkt. Ik denk dat het ligt aan intrinsieke motivatie. Het kan niet zijn dat je het zo makkelijk weggeeft. Dit is FC Groningen onwaardig. Bij de minste of geringste tegenslag zijn we helemaal van de kaart. De mentale weerbaarheid toon je pas na de 4-0. Ik vond ADO niet zo goed, we hebben het gewoon zelf helemaal laten liggen."

"Ik miste de ambitie, agressie op dit soort momenten", vervolgde Faber. "In de rust moet ik allerlei scheldwoorden gebruiken om de boel enigszins recht te zetten en dan krijg je meteen na de pauze de 4-0 om de oren. Het ergste is dat je vandaag zelfs na die vierde tegengoal nog had kunnen winnen. Deze ploeg kan blijkbaar niet met tegenslag omgaan."