Update: Ajax bevestigt ontbreken van basiskracht tegen Heerenveen

Update: Ajax bevestigt ontbreken van basiskracht tegen Heerenveen

14-04-2017 16:42
24

Ajax moet het zondag in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen zonder Daley Sinkgraven stellen. De linksback liep tijdens het duel met Schalke 04 in de kwartfinale van de Europa League een knieblessure op.

Sinkgraven heeft een verrekking in een band van zijn linkerknie, meldt de NOS. Tijdens de 2-0 zege op Schalke werd hij in de rust vervangen door Matthijs de Ligt. Trainer Peter Bosz hield na afloop al een slag om de arm. "Het is de binnenkant van de knie, dat is even afwachten", zei Bosz donderdag tegen FOX Sports.

Wedden

Meer odds

Sinkgraven was niet de enige die niet ongeschonden uit het treffen met de Duitsers kwam. "Viergever had last van zijn lies, Sánchez van zijn rug. Er liepen wel wat jongens bij die even op hun tanden moesten bijten. Dat heb je altijd na een Europese wedstrijd. Jongens hebben dan wat kneuzingen en tikkies. Maar we hebben twee dagen om te herstellen", liet Bosz weten.

Overigens is Heerenveen de oude werkgever van Sinkgraven. In 2015 verruilde hij Friesland voor Amsterdam.

Update 16.42 uur: Ajax heeft bevestigd dat Daley Sinkgraven zondag ontbreekt tegen zijn oude werkgever sc Heerenveen. De knieblessure van de verdediger blijkt dusdanig serieus dat het duel met de Friezen te vroeg komt.