'Borussia Dortmund maakt werk van komst PSG-talent: Kluivert machteloos'

'Borussia Dortmund maakt werk van komst PSG-talent: Kluivert machteloos'

04-05-2017 13:08
2

Borussia Dortmund hoopt de hypertalentvolle selectie uit te breiden met een zeventienjarige verdediger van Paris Saint-Germain. Dan-Axel Zagadou staat bovenaan het Duitse verlanglijstje.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare Kicker donderdag. Zagadou is na dit seizoen transfervrij op te pikken in Parijs, waar hij te boek staat als een groot talent. De kans lijkt echter groot dat Patrick Kluivert, technisch directeur van PSG, hem niet kan behouden.

Zagadou kan na Ousmane Dembelé (Stade Rennes) en Raphael Guerreiro (Lorient) de derde speler in een jaar tijd worden die overkomt uit Frankrijk. Dortmund heeft zich inmiddels gemeld voor de verdediger, die graag de overstap naar Duitsland maakt. Hij zou PSG al op de hoogte hebben gesteld van zijn plannen.

Zagadou, 1,93 meter lang, is aanvoerder van Frankrijk onder 18. Hij staat ook in de belangstelling van Manchester City, VfL Wolfsburg en RB Leipzig, maar heeft een voorkeur voor Dortmund. De Duitsers versterkten zich eerder meer Ömer Toprak (Bayer Leverkusen) en Mo Dahoud (Borussia Mönchengladbach) voor volgend seizoen.

Lees ook: Dortmund in 2020: Duitse club bouwt aan geweldige talentenploeg