'Slecht nieuws na Ajax-debacle en 34 tegentreffers: Newcastle laat Krul gaan'

'Slecht nieuws na Ajax-debacle en 34 tegentreffers: Newcastle laat Krul gaan'

06-05-2017 20:58
27

Het Newcastle United-boek is definitief gesloten voor Tim Krul. Manager Rafa Benitez wil na afloop van het huidige seizoen afscheid nemen van de keeper, die deze jaargang verhuurd werd aan Ajax en AZ. 

Op basis van 'betrouwbare bronnen' heeft AZ Fanpage vernomen dat Krul (29) mag vertrekken. Zijn contract loopt nog één jaar door bij The Magpies, die onlangs promotie naar de Premier League veilig stelden. 

Krul verkaste in 2005 van ADO Den Haag naar Newcastle. Sinds het seizoen 2010/11 was de achtvoudig international eerste keeper bij de Noord-Engelse club. Eind 2015 liep Krul bij Oranje een zware knieblessure op. In de zomer besloot Newcastle hem te verhuren aan Ajax. Die samenwerking werd een mislukking. Krul speelde geen enkel officieel duel voor Ajax 1.

Bij AZ, dat hem in januari overnam, wist de sluitpost wél een basisplaats af te dwingen. In de zestien wedstrijden die Krul tot nu toe voor de Alkmaarders keepte, incasseerde hij 34 doelpunten. Afgelopen zondag verloor de goalie met AZ de bekerfinale van Vitesse (0-2).