'Heb met plaatsvervangende schaamte naar de KNVB-persconferentie zitten kijken'

'Heb met plaatsvervangende schaamte naar de KNVB-persconferentie zitten kijken'

10-05-2017 11:10
17

Jan Driessen, voormalig directeur communicatie bij Aegon, is niet te spreken over het mediaoptreden van Hans van Breukelen en Jean-Paul Decossaux. De twee KNVB-directeuren belegden dinsdagochtend een persconferentie, waar ze het aantreden van bondscoach Dick Advocaat wereldkundig maakten.

Communicatiegoeroe Driessen vindt dat het tweetal een zwakke indruk achterliet, vertelt hij aan De Telegraaf. "Dit was de meest ongemakkelijke persconferentie die ik ooit heb gezien. Qua communicatie was dit een amateurwedstrijd van het allerlaagste allooi. Men is zonder enige voorbereiding vooraf of uitgedachte strategie die zaal ingelopen. Alsof ze geen idee hadden waar ze het nou eens over zouden gaan hebben."

"De persconferentie ontsteeg op geen enkel moment de achterklap en het smoezelige karakter dat er de laatste tijd sowieso om de KNVB hangt", zo vervolgt Driessen zijn verhaal. "Deze persconferentie draaide voor de heren achter de tafel vooral om het verdedigen van het eigen gelijk. Ik heb met plaatsvervangende schaamte zitten kijken."

Lees ook: Bizar 'kruisverhoor' op KNVB-persconferentie: 'Hansje pansje jokt een beetje'