Gudde wijst sleutel tot succes aan: 'Hij legde twee jaar geleden zijn visie neer'

Gudde wijst sleutel tot succes aan: 'Hij legde twee jaar geleden zijn visie neer'

15-05-2017 17:49
17

Feyenoord ging het laatste decennium door een heel diep dal, maar mede daardoor smaakt de eerste landstitel sinds 1999 extra zoet voor Eric Gudde. De algemeen directeur was de afgelopen jaren regelmatig de kop van jut.

"Dit is fantastisch voor de spelersgroep en de staf, maar ik ben ook zo ongelooflijk blij voor al mijn collega's op de werkvloer", zei Gudde bij de huldiging op de Coolsingel tegen de NOS. "Wij als directie weten hoe onwijs hard al die mensen gewerkt hebben om van de schuldenpositie naar deze titel te komen."

"Er was een tijd dat we dachten: hoe gaan we volgende maand al die salarissen weer betalen?", vervolgt Gudde. "Dat is nu helemaal weg. Er zijn alleen maar mooie gevoelens." De directeur ziet trainer Giovanni van Bronckhorst als de sleutel tot het succes. "Hij legde twee jaar geleden bij zijn sollicitatie zijn visie bij ons neer. We wisten meteen: dit wordt een vervolggesprek."

"Hij heeft ongelooflijk consciëntieus gewerkt. En dat met zo'n supportersschare achter je. Daar ligt de basis van het succes", besluit Gudde.