Update: Van der Sar neemt onrust weg: Maak je geen zorgen over Onana

Update: Van der Sar neemt onrust weg: "Maak je geen zorgen over Onana"

24-05-2017 14:46
46

Keje Molenaar claimt bij NPO Radio 1 dat Bertrand Traoré en André Onana met fysieke ongemakken kampen. De oud-Ajacied zegt dat Traoré grieperig is en Onana koorts heeft.

Molenaar zegt uit 'welingelichte bron' het nieuws te hebben vernomen. De persvoorlichter van Ajax heeft aan NU.nl laten weten dat het nieuws 'onzin' is. "Goed dat je belt. Wij hebben geen idee hoe Keje Molenaar hierbij komt." Het lijkt er volgens het medium op dat het duo gewoon aan de aftrap staat tegen Manchester United.

Wedden

Meer odds

Molenaar: "Ik heb uit zeer welingelichte bron vernomen dat we woensdag enigzins gehavend zijn omdat Traoré gegriepeerd is. Die heeft iets van een keelontsteking. Ook Onana zou lichtgeraakt zijn, wat koorts en klachten. Ik vind dat een keeper sowieso kan spelen, tenzij de benen geamputeerd zijn. Maar Traoré moet het hebben van een behoorlijke inzet en sprintkwaliteit. Met koorts wordt dat lastig."

Mocht Traoré niet fit genoeg zijn om te spelen, dan heeft Peter Bosz met onder andere Justin Kluivert en David Neres voldoende alternatieven. Indien Onana niet kan spelen, dan stelt Bosz reservedoelman Diederik Boer op. Bosz heeft ook een derde keeper meegenomen naar Stockholm: Norbert Albas (22).

Update 11.42: De NOS heeft uit 'betrouwbare bron' vernomen dat Onana daadwerkelijk niet fit is. De doelman pakt woensdagmiddag zijn rust. Dan wordt er besloten of de sluitpost meedoet in de finale. Over Traoré meldt de NOS niets.

Update 14.45: Edwin van der Sar heeft de zorgen over Onana weggenomen. In de fanzone sprak de directeur van Ajax geruststellende woorden: "Maak je geen zorgen over Onana", zo citeert Voetbal Inside hem.