Stam onthult toekomstplannen: 'Dat resultaat zal daar geen invloed op hebben'

Stam onthult toekomstplannen: 'Dat resultaat zal daar geen invloed op hebben'

26-05-2017 07:46
6

Jaap Stam heeft aan alle speculaties over zijn toekomst een einde gemaakt. De Nederlandse manager staat ook volgend seizoen aan het roer bij Reading. Dat hangt niet af van een eventuele promotie naar de Premier League.

Reading speelt maandag op Wembley de play-offfinale tegen Huddersfield. De winnaar speelt in de nieuwe jaargang op het hoogste niveau. "We moeten ons voorbereiden op beide scenario's. Na de wedstrijd kunnen we gaan denken over wat het betekent voor de club", zegt Stam tegen The Daily Mail. "Maar het resultaat zal geen invloed hebben op mijn toekomst. Ik heb het naar mijn zin hier."

Stam sluit echter niet uit dat hij in de toekomst alsnog een stap maakt. "Ik wil naar de top. Ik speelde als speler in de top en dat wil ik ook als manager. Maar misschien kan dat wel met Reading." Daarmee doelt de oud-verdediger op de Chinese overname van The Royals. Met de bijna 200 miljoen euro die wacht bij promotie, zijn het spannende tijden voor Stam.

"Promotie zou voor de spelers een geweldige prestaties zijn", aldus de voormalig Oranje-international. "Iedereen wil op het hoogste niveau spelen. En natuurlijk is het geld dat daarmee gemoeid is ook geweldig." Stam neemt zijn hoed af voor de Reading-spelers. "Er zat veel meer in de spelers dan ik aanvankelijk dacht. Maar we moeten gefocust blijven."