'Bosz hakt de knoop door over toekomst: presentatie halverwege volgende week'

'Bosz hakt de knoop door over toekomst: presentatie halverwege volgende week'

04-06-2017 09:26
166

Peter Bosz heeft de knoop doorgehakt: de trainer wil bij Borussia Dortmund aan de slag. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde BILD. Naar verwachting wordt Bosz halverwege volgende week gepresenteerd.

Overigens moeten Borussia Dortmund en Ajax er nog wel zien uit te komen. Bosz heeft nog een contract tot medio 2019, waardoor de Amsterdammers een stevige afkoopsom verlangen. Dat bedrag kan volgens BILD oplopen tot zo'n vijf miljoen euro, al dook er zaterdag ook een ander bedrag op.

Bosz gaat vier miljoen euro per jaar verdienen bij Dortmund, dat dit seizoen als derde eindigde in de Bundesliga. Hij is de opvolger van Thomas Tuchel, die overhoop lag met de clubleiding en zelfs enkele spelers tegen zich in het harnas leek te hebben gejaagd.

Bosz dankt zijn overstap aan de Europese successen die hij met Ajax boekte. Met aanvallend voetbal reikten de Amsterdammers voor het eerst in 21 jaar tot een Europese finale. In de eindstrijd van de Europa League bleek Manchester United een maatje te groot.