'Ze mogen me bellen hoor, geen probleem. Ik voel me niet te groot voor Ajax'

'Ze mogen me bellen hoor, geen probleem. Ik voel me niet te groot voor Ajax'

06-06-2017 11:34
58

Hij wordt niet genoemd in de zoektocht naar een opvolger van Peter Bosz, maar Ajax mag Gertjan Verbeek altijd bellen. De trainer van VfL Bochum staat ervoor open.

Ajax kan niet te lang wachten met het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer, omdat over drie weken de eerste training van het seizoen wordt afgewerkt. "Ze mogen me bellen hoor, geen probleem", aldus Verbeek tegen NUsport. "Ajax is een mooie club en ik voel me er zeker niet te groot voor."

Wedden

Meer odds

De 54-jarige trainer van Bochum weet echter ook dat hij niet de belangrijkste kandidaat is. De namen van onder meer Roger Schmidt, Marcel Keizer en Erik ten Hag circuleren op dit moment in Amsterdam. Verbeek: "Er gaan allerlei namen rond, maar ik geloof daar niet zo in. Marc Overmars (directeur voetbalzaken, red.) heeft zijn lijstje vast al klaar."

"Ajax zal sowieso bij een Nederlandse trainer uitkomen, omdat het heel belangrijk is om 4-3-3 te spelen. Louis van Gaal zie ik het niet doen en Henk ten Cate heeft al gezegd dat hij geen interesse heeft. En Ten Hag is een totaal ander type trainer dan Bosz. Die speelt bij FC Utrecht vaak met drie verdedigers en vijf middenvelders", besluit hij.