'Technisch hart van Ajax sprak Bosz aan op Bazoer, El Ghazi en De Ligt'

'Technisch hart van Ajax sprak Bosz aan op Bazoer, El Ghazi en De Ligt'

07-06-2017 12:08
81

Bij een evaluatie van het seizoen dat vorige week plaatsvond, kreeg Peter Bosz de nodige kritiekpunten aangedragen van het Technische Hart. Edwin van der Sar, Marc Overmars en Dennis Bergkamp spraken de inmiddels vertrokken Ajax-trainer onder meer aan op de situatie rond Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi. 

Dat meldt Voetbal International woensdag. Bij de komst van Bosz werd hij gewaarschuwd voor de twee 'stoorzenders'. In de zomerstop wilde de clubleiding eigenlijk al breken met zowel Bazoer als El Ghazi. Bosz sloeg het advies in de wind en ging aan de slag met de twee talenten. Na een moeizame eerste seizoenshelft vol incidenten kwam het in de winterstop alsnog tot een afscheid. Bazoer en El Ghazi werden verkocht aan respectievelijk VfL Wolfsburg en Lille. 

Het Technisch Hart verweet Bosz bovendien dat de doorstroming van enkele talenten 'eerder plaats had kunnen vinden'. Daarbij werd er vooral gedoeld op Donny van de Beek en Matthijs de Ligt. Groot struikelblok bleek uiteindelijk het functioneren van en de vertroebelde relaties binnen de technische staf. Het vertrek van assistent Hennie Spijkerman - hij zou een rol gaan krijgen bij Jong Ajax - stond vast, maar Bosz en de leiding werden het niet eens over de benoeming van een opvolger. Bosz zou daar weinig tot geen inspraak over hebben - een 'bizarre constructie', aldus VI. 

De interesse van Dortmund kwam beide partijen uiteindelijk goed uit. Ajax wilde Bosz nog overhalen om met een gezamenlijk statement naar buiten te treden, waarin gecommuniceerd zou worden dat 'beide partijen in goed overleg en vol harmonie uit elkaar zijn gegaan'. Daar wilde de coach niet aan meewerken. Dinsdag tekende Bosz een tweejarig contract in Duitsland.