Update: 'Naast Stam ook Hasselbaink in beeld bij gevallen grootmacht'

Update: 'Naast Stam ook Hasselbaink in beeld bij gevallen grootmacht'

11-06-2017 14:18
27

Jaap Stam staat hoog op het verlanglijstje van Leeds United. De Nederlandse manager van Reading strijdt met drie andere kandidaten om de trainersvacature op Elland Road. Dat meldt Yorkshire Evening Post zaterdagmiddag. 

Stam maakte een klein jaar geleden de overstap van Jong Ajax naar Reading. In zijn eerste seizoen bij The Royals bereikte de oud-international de finale van de play-offs voor promotie. Daarin werd verloren van Huddersfield Town.

Mogelijk lonkt er nu voor Stam een overstap binnen Engeland. Het roemruchte Leeds - in 1992 nog kampioen van Engeland, inmiddels al jarenlang actief in het Championship - zoekt een opvolger voor de opgestapte Garry Monk. 

Naast Stam zijn ook Alan Pardew, Aitor Karanka en Phil Parkinson in beeld om naar Elland Road te verkassen. Of Stam zélf interesse heeft in een verhuizing naar The Whites, is nog maar de vraag. Afgelopen week werd hij ook genoemd als mogelijke opvolger van Peter Bosz bij Ajax. Zaakwaarnemer Henk van Ginkel zette direct een dikke streep door die optie. 

Update 11/06 14.18: The Daily Mirror meldt inmiddels dat ook Jerrel Hasselbaink in beeld is bij Leeds. De 45-jarige manager is oud-speler van de club. Hasselbaink was tussen 1997 en 1999 spits van The Whites. Hij maakte 42 doelpunten in ruim tachtig officiële duels. Sinds zijn ontslag bij Queens Park Rangers in november 2016 zit de coach zonder club.