38 miljoen erbij voor Ajax, PSV en Feyenoord: 'Gewoon geen eerlijk verhaal'

38 miljoen erbij voor Ajax, PSV en Feyenoord: 'Gewoon geen eerlijk verhaal'

11-06-2017 17:01
102

Willem II was één van de vele clubs die niet akkoord gingen met het voorstel om de Eredivisie in te krimpen naar zestien teams. Algemeen directeur Berry van Gool vertelt aan Voetbal International dat het een 'oninteressant' plan was. 

Ajax en PSV waren juist grote voorstanders van een inkrimping. "Willem II had er misschien een miljoen bij gekregen. Maar dat gold ook voor onze directe concurrenten, terwijl de begrotingen van de top en de subtop juist nog veel harder zouden stijgen. Wat schieten wij er dan mee op?", vraagt Van Gool zich hardop af. 

Wedden

Meer odds

In een financiële tegemoetkoming vanuit Amsterdam en Eindhoven had en heeft hij geen interesse. "Ik laat me niet omkopen. Al hadden we vijf miljoen gekregen, ik hoef het geld niet wanneer onze kansen om te stijgen op de ranglijst kleiner worden."

"Dankzij de nieuwe competitieopzet zou er 49 miljoen meer verdiend worden, waarvan 38 miljoen naar Ajax, PSV en Feyenoord ging. De waaier werd alleen maar verder uit elkaar gerukt. Daarvan worden de spanning en weerstand in de competitie toch niet groter? Het was gewoon geen eerlijk verhaal", besluit Van Gool.