'United-spelers kregen foto's van Ajacieden in aanloop naar Europa League-finale'

'United-spelers kregen foto's van Ajacieden in aanloop naar Europa League-finale'

11-06-2017 21:08
41

In aanloop naar de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United, heeft José Mourinho veel aandacht besteed aan Kasper Dolberg. De Ajax-spits werd van top tot teen geanalyseerd. Dat onthult Petter Skogsletten, een 24-jarige student. Hij kreeg op de Universiteit van Lissabon bezoek van Mourinho.

De Portugees gaf een lezing aan Skogsletten en zijn klasgenoten over zijn visie. "Hij (Mourinho, red.) heeft zich overal op gefocust", zegt Skogsletten tegen Nettavisen. "Van de lengte van de spelers, tot hoe ze zich positioneren. Alles. Hij focuste zich ook veel op Ajax. Mourinho heeft alles over Dolberg geanalyseerd. Hoe hij de bal het liefst ontvangt en hoe hij de bal vanaf de zijkanten krijgt."

"Van de tien dagen die hij had tot de finale, heeft hij drie dagen besteed aan het aanvals- en verdedigingsplan tegen Ajax. Ze hadden een videomeeting en daarna een training waarin ze de tactiek oefenden." Skogsletten vertelt ook dat de United-spelers foto's kregen van de Ajacieden, zodat ze op alles voorbereid waren.