Update: Rekik-transfer bijna rond: 'Kijk wie er nu geland is'

Update: Rekik-transfer bijna rond: 'Kijk wie er nu geland is'

16-06-2017 11:56
56

Karim Rekik heeft een nieuwe club gevonden. De verdediger zet vrijdag zijn handtekening onder een contract bij Hertha BSC, meldt het Algemeen Dagblad.

Rekik komt over van Olympique Marseille, waar hij niet veel uitzicht op speeltijd had. De Franse club heeft inmiddels met Hertha BSC een akkoord bereikt over de transfersom, die op zo'n 2,5 miljoen euro komt te liggen. Volgens het Eindhovens Dagblad stond Rekik ook op de radar van PSV, maar kunnen de Eindhovenaren niet concurreren met het geboden salaris van de club uit Berlijn.

Wedden

Meer odds

Als Rekik vrijdag de medische keuring doorstaat en de laatste formaliteiten afgerond zijn, zal hij zijn handtekening zetten onder een vierjarig contract in Berlijn. De 22-jarige Rekik speelde tussen 2013 en 2015 als huurling voor PSV. Vervolgens werd hij door zijn werkgever Manchester City verkocht aan Olympique Marseille. Daar kwam hij afgelopen seizoen niet verder dan tien optredens in de Ligue 1. 

Update 16/6 9.02: Karim Rekik tekent vrijdag een vierjarig contract bij Hertha Berlin. De Duitse club maakt volgens De Telegraaf vier miljoen euro over naar Olympique Marseille, terwijl eerder werd gesproken over een bedrag van 2,5 miljoen euro. 

Update 11.55: De transfer van Rekik naar Hertha lijkt een kwestie van tijd. De Duitse club plaatste een foto op Twitter waarin de voormalig PSV'er te zien is vlak na zijn landing op Berlijn. Later op de vrijdag tekent Rekik waarschijnlijk zijn contract.