Everton breekt transferrecord met nieuwe versterking: Ik ben erg blij

Everton breekt transferrecord met nieuwe versterking: "Ik ben erg blij"

15-06-2017 18:09
9

Everton heeft de strijd om Jordan Pickford gewonnen. De sluitpost komt over van Sunderland en tekent een vijfjarig contract bij The Toffees, zo meldt de club van Ronald Koeman. Pickford kan de op drie na duurste Britse doelman aller tijden worden.

In eerste instantie maakt Everton iets minder dan dertig miljoen euro over naar Sunderland. Door bonussen kan dat bedrag oplopen tot ruim 34 miljoen euro. Daarmee is Pickford de duurste speler in de geschiedenis van The Toffees. "Het is geweldig om voor deze club te tekenen", zegt Pickford op de site van Everton. "Het afgelopen seizoen was mijn eerste in de Premier League en deze stap naar Everton laat zien wat ik in huis heb."

Wedden

Meer odds

Ook Koeman is in zijn nopjes met de miljoenendeal. "Ik ben erg blij met de komst van Pickford. Jordan is een getalenteerde doelman die erg hongerig is. Dat is erg belangrijk voor ons omdat we nieuwe stappen willen zetten richting de komende seizoenen."

De komst van Pickford is echter wel slecht nieuws voor Maarten Stekelenburg. De Nederlander moet het in Liverpool doen met een reserverol en zijn positie zal er met de komst van de nieuwe doelman niet beter op zijn geworden. Naar verluidt aast hij op een vertrek.