Kraay jr. opent vuur op KNVB: 'Gezegd dat we het onacceptabel vinden'

Kraay jr. opent vuur op KNVB: 'Gezegd dat we het onacceptabel vinden'

26-06-2017 07:56
17

Hans Kraay jr. is niet blij met de keuze van de KNVB om beloftenteams van profclubs te laten instromen in de Tweede Divisie. De trainer van FC Lienden heeft de voetbalbond een oplossing geboden.

"Je bent er na jaren in geslaagd om de topamateurs van de zaterdag en zondag bij elkaar in een amateurpiramide onder te brengen. Laat ze het in die Tweede Divisie dan ook met elkaar uitvechten", aldus Kraay in De Telegraaf. "De clubs zitten niet te wachten op beloftenteams van grote profclubs. We hebben gezegd dat we het onacceptabel vinden als er komend seizoen weer alleen gespeeld wordt met negatieve spanning."

Dan komt Kraay met de oplossing. "De nummer één is straks niet automatisch kampioen. Wij willen dat er vier periodekampioenen komen in een seizoen. Twee periodes van acht duels en twee periodes van negen duels. Dan heb je exact 34 wedstrijden. De vier periodekampioenen spelen een halve finale en een finale na de competitie."

"De winnaar speelt een dubbel tegen de nummer één van de competitie. Zo heb je voor iedereen het hele seizoen positieve spanning. Alle clubs die we hebben gesproken vinden het prachtig. We willen ook af van vier degradanten. Alleen de onderste twee degraderen. De derde van onderen speelt tegen de winnaar van het periodekampioenschap in de Derde Divisie. Het kostte 1.30 minuut om het te bedenken en je kan het ook in 1.30 minuut uitvoeren."