Update: 'Witte rook op komst: Van Leer doorstaat medische keuring in Amsterdam'

Update: 'Witte rook op komst: Van Leer doorstaat medische keuring in Amsterdam'

29-06-2017 23:15
178

Benjamin van Leer is volgens De Telegraaf speler van Ajax. De doelman komt over van Roda JC en tekent een contract voor vier seizoenen in Amsterdam.

Van Leer wordt daarmee de opvolger van de naar PEC Zwolle vertrokken Diederik Boer, die vorig seizoen de tweede doelman was bij Ajax. Dat de 25-jarige Houtenaar een vierjarig contract ondertekent in Amsterdam lijkt er ook op te duiden dat de clubleiding in hem een toekomstige eerste doelman ziet. 

Van Leer was vorig seizoen een van de beste keepers in de Eredivisie en was met veel belangrijke reddingen grotendeels verantwoordelijk voor het lijfsbehoud van het kwakkelende Roda JC. De goalie had in Limburg nog een contract tot medio 2019. De bevestiging van de clubs blijft nog uit, maar wordt snel verwacht. Ajax betaalt volgens De Telegraaf 700.000 euro aan Roda JC.

Update 29/6 11.21: Benjamin van Leer ondergaat donderdag de medische keuring in Amsterdam, meldt NH. Mocht de doelman de tests doorstaan, dan tekent hij later op de dag een vierjarig contract bij Ajax, ruim op tijd om volgende week mee te gaan op trainingskamp naar Oostenrijk. André Onana is daar vanwege zijn deelname aan de Confederations Cup niet bij.

Update 29/6 23.15: Van Leer heeft donderdag de medische keuring doorstaan in Amsterdam. Dat meldt De Telegraaf. Nu is het enkel nog wachten op de officiële transferbevestiging van Ajax en Roda JC. Van Leer (25) gaat een vierjarig contract signeren.