Update: 'FC Groningen heeft back al medisch gekeurd; wachten op witte rook'

Update: 'FC Groningen heeft back al medisch gekeurd; wachten op witte rook'

04-07-2017 17:23
16

FC Groningen staat op het punt zich te versterken met Todd Kane. De 23-jarige rechtsback wordt dit seizoen gehuurd van Chelsea, al is Hans Nijland daar geen groot voorstander van.

De algemeen directeur van Groningen heeft het 'in principe' niet zo op huurdeals. "Helemaal niet als er geen optie tot koop kan worden bedongen zoals bij onze Japanse aanwinst Ritsu Doan", zegt Nijland in gesprek met Het Dagblad van het Noorden.

"Met Chelsea valt over zo'n constructie niet te praten. Toch willen we wel in gesprek met Kane om te kijken hoe hij er voor staat en of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Eén of maximaal twee huurlingen in de selectie vind ik nog te accepteren."

Kane is bekend van zijn periode bij NEC, dat hem in het seizoen 2015/2016 huurde van Chelsea. De vleugelverdediger overtuigde, maar besloot zijn huurperiode in mineur. In één van de laatste wedstrijden van het seizoen scheurde Kane zijn kruisband af.

Update 04/07 17.23: Kane is inmiddels medisch gekeurd door FC Groningen. Het wachten is nu op groen licht vanuit Londen. Er wordt nog gesproken met Chelsea over een aantal voorwaarden. Dat meldt RTV Noord. Chelsea lijkt niet mee te willen werken aan een optie tot koop in de huurdeal van Kane.