'Ik heb veel respect voor Pierre van Hooijdonk, maar dat is scheve beeldvorming'

'Ik heb veel respect voor Pierre van Hooijdonk, maar dat is scheve beeldvorming'

Gepubliceerd: maandag 3 juli 2017 om 09:41ma 03-07-2017 om 09:41

De keuze van de KNVB om Pierre van Hooijdonk aan te wijzen als ambassadeur van het EK vrouwenvoetbal in eigen land leidt tot onbegrip bij Daphne Koster. De oud-aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen vindt dat een vrouw het had moeten doen.

Koster begrijpt bovendien niet dat Bert van Oostveen de toernooidirecteur van het EK is. "Ik heb veel respect voor beide heren, daar ligt het niet aan. Maar waarom wordt Vera Pauw, Anouk Hoogendijk of een andere bekende oud-vrouwenvoetballer geen ambassadeur?", zegt ze in een interview met De Telegraaf.

"Nu gaat iemand als Van Hooijdonk tal van promotiedingen doen op bijvoorbeeld scholen. Dan heb je het over vrouwenvoetbal en dan staat Pierre daar. Dat is toch een scheve beeldvorming?”

Koster vindt ook dat er bij de KNVB een directeur vrouwenvoetbal moet komen. Op dit moment heeft de directeur amateurvoetbal ook zeggenschap over de vrouwentak. Dat werkt foute keuzes in de hand, stelt ze. "Omdat er mensen, met alle goede bedoelingen, beslissen over zaken waar ze weinig verstand van hebben."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Heeft Koster gelijk?

(489 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws