Ajax gaat voor vertrek liggen: Wij willen geen spelers meer kwijt

Ajax gaat voor vertrek liggen: "Wij willen geen spelers meer kwijt"

08-07-2017 09:24
83

Als het aan Edwin van der Sar ligt, blijft de selectie van Ajax deze zomer intact. De nieuwe trainer Marcel Keizer moet het doen met de groep die hij deze week meenam naar het trainingskamp in Oostenrijk.

Ajax verkocht Davy Klaassen voor 27 miljoen euro aan Everton en Kenny Tete is op weg naar Olympique Lyon, terwijl Benjamin van Leer en Klaas-Jan Huntelaar naar Amsterdam kwamen. Daar blijft het normaal gesproken bij. "Maar we houden uiteraard onze oren en ogen open", voegt Van der Sar toe in gesprek met de NOS.

Ook Kasper Dolberg en Amin Younes, die zichzelf in de kijker hebben gespeeld bij andere clubs, mogen in principe niet weg. "Wij willen geen spelers meer kwijt", stelt de algemeen directeur van Ajax. "Dat is denk ik het allerbelangrijkste signaal richting de trainer en de fans"

Van der Sar laat zich ook nog een keer uit over het vertrek van Peter Bosz. Dennis Bergkamp sloeg deze week terug naar Bosz in een interview met Voetbal International. Van der Sar: "Uiteraard zijn er discussies gaande in de trainersstaf. Anders word je meestal ook niet beter. Je kunt niet allemaal dezelfde mening hebben. Dennis voelde zich verkeerd aangepakt in de pers."