Meerdere clubs voor Riedewald: 'Beter om nu even niet voor Ajax te spelen'

Meerdere clubs voor Riedewald: 'Beter om nu even niet voor Ajax te spelen'

08-07-2017 15:06
29

Directeur spelerszaken Marc Overmars heeft trainer Marcel Keizer voor de aftrap van het oefeduel van Ajax met Werder Bremen verteld dat er veel belangstelling is voor Jaïro Riedewald. De verdediger werd daarom buiten de selectie gelaten om risico's uit te sluiten.

Dat vertelt Riedewald zaterdag aan De Telegraaf. De Ajacied heeft van de club toestemming gekregen om met geïnteresseerde partijen te spreken. 'De trainer hoorde van Overmars dat er veel belangstelling is. Het is beter om nu even niet voor Ajax te spelen', citeert De Telegraaf hem.

Aan Voetbal International geeft Riedewald meer tekst en uitleg: "Vanochtend heb ik met de trainer gesproken", zegt de verdediger. "Op dit moment was het beter om niet in actie te komen, meerdere clubs zijn concreet en dan kan het snel gaan. Ik kon me daar wel in vinden. Mocht het toch allemaal niet doorgaan, dan sluit ik gewoon weer aan hebben we afgesproken."

Het gaat om goede clubs, zegt Riedewald. "Dan hoef je niet aan Rusland te denken. Mooie landen, goede competities, en ja, Frankrijk zit er ook tussen. Maar geen Olympique Lyon hoor", doelt hij op Kenny Tete, die voor de Franse club gaat spelen.