Heerenveen-groeibriljant duidelijk: 'Dan hoor ik het wel van mijn zaakwaarnemer'

Heerenveen-groeibriljant duidelijk: 'Dan hoor ik het wel van mijn zaakwaarnemer'

10-07-2017 08:59
15

Jeremiah St. Juste kan als verdediger én middenvelder uit de voeten. Het talent van sc Heerenveen focust zich echter op een plek in de verdediging, zo zegt hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. 

Zaterdag won Heerenveen met 3-2 van FC Nordsjælland, St. Juste speelde op het middenveld. "Het is even schakelen dat je het spel ook achter je hebt. Dat is natuurlijk wel een duidelijk verschilletje. Maar op een gegeven moment liep het wel", aldus een tevreden St. Juste. 

"Ik focus me op de positie van centrale verdediger. Dat is gewoon mijn plek." St. Juste is pas twintig jaar, maar wil al uitgroeien tot leider van zijn ploeg. "Ik wil bepalender zijn en meer gaan regelen. Ik heb het in me om verantwoordelijkheid te dragen."

De talentvolle Groninger ligt tot 2018 vast in Heerenveen, maar de club heeft de optie om dat contract te verlengen. Met een transfer is hij momenteel totaal niet bezig. "Als er iets serieus is, hoor ik het wel van mijn zaakwaarnemer. Verder focus ik me gewoon op het spelen bij deze mooie club."