Transfersucces voor Koeman: oude bekende van Southampton tekent voor drie jaar

Transfersucces voor Koeman: oude bekende van Southampton tekent voor drie jaar

17-07-2017 17:54
11

Cuco Martina zet zijn carrière voort bij Everton. De voormalig rechtsback van Southampton en FC Twente heeft maandag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract op Goodison Park. Everton meldt dat via de officiële kanalen. 

De komst van Martina (27) hing al even in de lucht. Afgelopen week nam de verdediger met de nationale ploeg van Curaçao deel aan de Gold Cup. Op social media was te zien hoe hij afscheid nam van zijn teamgenoten en koers zette richting Engeland om gekeurd te worden door The Toffees. 

Wedden

Meer odds

Koeman en Martina kennen elkaar goed. In 2015 haalde de Nederlandse manager de vleugelverdediger naar Southampton. Het contract van Martina liep daar op 1 juli af. "Everton is een grote club met grote ambities. Ik kijk er naar uit om onderdeel uit te maken van deze selectie. Komend seizoen willen we het goed gaan doen", zegt de international op de site van zijn nieuwe club. 

Martina speelde in Nederland voor Twente, RKC Waalwijk en RBC Roosendaal. In Waalwijk werkte hij samen met Erwin Koeman, de assistent van Ronald.