In het kort: Oranjevrouwen kennen tegenstander in kwartfinale EK

In het kort: Oranjevrouwen kennen tegenstander in kwartfinale EK

25-07-2017 22:45
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Oranjevrouwen treffen Zweden in kwartfinale EK
Het Nederlands elftal neemt het in de kwartfinale van het EK in eigen land op tegen Zweden. De Scandinaviërs verzekerden zich dinsdagavond van plek twee in Groep B, ondanks dat er met 2-3 verloren werd tegen Italië. Zaterdag wacht in Doetinchem de confrontatie met Oranje. Ook Duitsland was een mogelijke tegenstander voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

Bayern na wervelend eerste half uur voorbij Chelsea
Bayern München heeft Chelsea verslagen in de strijd om de International Champions Cup. In Singapore werd het 3-2 voor de Zuid-Duitsers. Bayern begon wervelend en stond binnen een half uur al op een riante 3-0 voorsprong, dankzij treffers van Rafinha en Thomas Müller. Marcos Alonso zorgde op slag van rust voor de 1-3 en Michy Batshuayi maakte vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Verder kwamen The Blues, waar voormalig Vitesse-huurling Lewis Baker nog in mocht vallen, echter niet.