Berghuis in Italië het ideale Mahrez-alternatief: 'Weer samen met Karsdorp'

Berghuis in Italië het ideale Mahrez-alternatief: 'Weer samen met Karsdorp'

29-07-2017 12:11
38

Hoewel niets een terugkeer naar Feyenoord Steven Berghuis nog in de weg lijkt te staan, wordt de rechtsbuiten door Sky Sport Italia aangedragen als ideale versterking voor AS Roma nu Riyad Mahrez onhaalbaar lijkt voor de club.

Roma zag een tweede bod van ruim dertig miljoen euro afgewezen worden door Leicester City en moet op zoek naar alternatieven. De naam van Ajacied Hakim Ziyech viel al in de wandelgangen, maar nu wordt ook Berghuis als goede kandidaat beschouwd door Sky Sport Italia. Het medium lijkt de buitenspeler vooral zelf aan te dragen; of er daadwerkelijk interesse is, is niet bekend.

Wedden

Meer odds

Sky Sport publiceerde zaterdag een enorm profiel over Berghuis, waarin beschreven wordt waarom de Watford-aanvaller de ideale Roma-versterking is nu Mahrez niet lijkt te komen. Het medium vindt Berghuis een kopie van de Algerijn, 'met dezelfde lichaamsbouw, een even zo goede trap, dezelfde precisie voor de goal, en dezelfde aanleg om het spel vanaf de rechterflank te maken'. Berghuis wordt in het artikel geroemd vanwege zijn samenwerking vorig jaar op de rechterflank met Rick Karsdorp, nu ook speler van AS Roma.

'Berghuis verdient een tweede kans in het buitenland en een stabiele plek in de nationale ploeg. Als Monchi (technisch directeur Roma, red.) Rick Karsdorp is opgevallen bij de kampioen, waarom zal hij dan niet voor Berghuis gaan?', sluit Sky Sport af. Het lijkt voor Roma allemaal te laat te komen, want Berghuis rondt waarschijnlijk na het weekend zijn transfer naar Feyenoord af.