Neymar-advocaat geeft cheque aan Barça: Ik ken de herkomst van het geld niet

Neymar-advocaat geeft cheque aan Barça: "Ik ken de herkomst van het geld niet"

04-08-2017 12:18
40

Paris Saint-Germain heeft de vastgestelde afkoopsom van 222 miljoen euro voor Neymar niet rechtstreeks aan FC Barcelona betaald. Dat bevestigt advocaat Juan de Dios Crespo, die donderdag de cheque overhandigde.

Barça meldde donderdag dat de benodigde 222 miljoen euro was afbetaald door de advocaten van Neymar. Daardoor was de 25-jarige Braziliaan geen speler van Barcelona meer - en was hij vrij om te tekenen bij PSG. Officieel heeft de Franse grootmacht dus niet betaald aan Barcelona. Dat onderschrijft De Dios Crespo.

Wedden

Meer odds

"Donderdag heeft Barcelona ons netjes ontvangen op hun kantoor. Er was geen enkel probleem", aldus de advocaat. "De clausule was 222 miljoen euro, meer niet. Ik ken de herkomst van het geld niet, maar PSG heeft het neergeteld. Dat is waar het om gaat."

De Dios Crespo is verbaasd door de houding van de Spaanse bond (LFP), die een klacht indient tegen de megatransfer van Neymar. "Ze hebben ons verteld dat ze het bedrag niet konden accepteren. Waarom weet ik niet. Ik heb het wel gevraagd, maar ze wilden het niet zeggen."