'Overmars houdt poot stijf; 'enorme belangstelling' voor vier Ajax-spelers'

'Overmars houdt poot stijf; 'enorme belangstelling' voor vier Ajax-spelers'

07-08-2017 07:08
117

Davinson Sánchez, Hakim Ziyech, Kasper Dolberg en André Onana staan er goed op in het buitenland. De vier Ajacieden hebben in hun debuutseizoen bij Ajax een goede indruk achtergelaten en kunnen rekenen op veel interesse van andere clubs.

Dat meldt De Telegraaf, dat spreekt van 'enorme belangstelling'. Namen van clubs worden niet genoemd, maar Ziyech wordt gelinkt aan een transfer naar Liverpool. Ajax-fans lijken zich vooralsnog geen zorgen hoeven te maken, want volgens directeur spelersbeleid Marc Overmars (foto) zijn de vier spelers 'not for sale'. Dat geeft niet altijd garanties, want bij een goed bod is Ajax in principe kansloos.

Overmars is tevreden met wat er nu op het veld staat. Van de basisspelers van vorig jaar vertrokken alleen Davy Klaassen en Bertrand Traoré. Ajax is blij dat het de selectie voor negentig procent bij elkaar heeft weten te houden. Daarnaast willen de Amsterdammers hier en daar nog wat versterkingen aan de selectie toevoegen. Zo is Mateo Barac (NK Osijek) in aantocht. Daarnaast moet er nog een vleugelaanvaller komen.