Voormalig Barça-president haalt snoeihard uit: Hij heeft de club vergiftigd

Voormalig Barça-president haalt snoeihard uit: "Hij heeft de club vergiftigd"

07-08-2017 13:37
18

Voormalig Barcelona-president Joan Laporta ziet met lede ogen toe hoe de club is veranderd sinds hij in 2010 is vertrokken. Laporta vindt dat de club van binnenuit kapot is gemaakt door zijn opvolger Sandro Rosell.

Laporta en Rosell kwamen algauw lijnrecht tegenover elkaar te staan. "Het enige wat hij wilde was mij in diskrediet bregen, terwijl ik het beste Barcelona aller tijden had nagelaten", aldus Laporta in een exclusief interview met Goal. Volgens de 55-jarige advocaat heeft Rosell de clubcultuur van Barça te grabbel gegooid. "Hij heeft Unicef van het shirt gehaald en ingeruild voor Qatar. Bovendien is er beweerd dat ik de club op een onverantwoordelijke manier geleid had, waardoor er een excuus was om zaken te doen met Qatar."

Laporta heeft ook weinig met Josep Maria Bartomeu, de opvolger van Rosell. "Hij heeft de club vergiftigd. Tegenwoordig is het instituut Barcelona belangrijker dan het elftal, terwijl de club volledig afhankelijk is van wat er op het veld gebeurt. We hebben nu een selectie die uit balans is, terwijl er niemand meer doorkomt uit de eigen jeugd. Dat baart me zorgen."