Groningen haalt opvallende Mexicaan van Manchester City voor twee jaar

Groningen haalt opvallende Mexicaan van Manchester City voor twee jaar

08-08-2017 16:07
40

FC Groningen krijgt de komende twee seizoenen de beschikking over Uriel Antuna. Er is met Manchester City een akkoord bereikt over de huur van de Mexicaan.

Algemeen directeur Hans Nijland heeft het nieuws inmiddels bevestigd op de persdag van de club. Antuna speelt als rechtsbuiten en was een opvallende verschijning bij Mexico tijdens het jeugd-WK in Zuid-Korea deze zomer.

Nijland legt uit waarom Groningen een huurdeal heeft gesloten. "De overweging is altijd de voetbaltechnische kant. Maar hier zit ook duidelijk een strategische keuze achter, een belangrijke stap met Manchester City. Als deze speler ooit een mooie transfer maakt, dan wordt FC Groningen daar financieel beter van."

De rechtsbuiten werd deze transferperiode door de City Football Group overgenomen van Club Santos Laguna. Eerder werd NAC Breda al als optie genoemd om Antuna van Manchester City te huren, evenals New York City FC en Girona. FC Groningen is er echter in geslaagd om het Mexicaanse toptalent naar de Eredivisie te halen.

Antuna is de zevende zomerversterking van Groningen. Eerder kwamen Lars Veldwijk, Todd Kane, Kevin Begois, Mike te Wierik, Django Warmerdam en Ritsu Doan.