Bayern-preses roept op tot revolutie na bizarre Neymar-deal: 'Dat heb ik liever'

Bayern-preses roept op tot revolutie na bizarre Neymar-deal: 'Dat heb ik liever'

09-08-2017 11:17
57

Karl-Heinz Rummenigge maakt het liefst hoogstpersoonlijk een einde aan de enorme transferbedragen die de laatste jaren rondgaan in de voetballerij. De voorzitter van Bayern München heeft met grote verbazing gekeken naar de transfer van Neymar naar Paris Saint-Germain. De Braziliaan kostte 222 miljoen euro. 

"Ik zou meer rationaliteit in het voetbal willen zien", zegt Rummenigge tegen SPORT Bild. "Het publiek snapt dit niet meer, we verliezen de band met de supporters", spreekt de voorzitter zijn angst uit. Rummenigge benadrukt dat Bayern niet aan meedoet aan dit soort eclatante bedragen. "Wij als Bayern moeten een andere strategie bewandelen."

Wedden

Meer odds

"De hele Neymar-constructie is duurder dan onze Allianz Arena, dan heb ik dat liever. We willen en kunnen niet zulke bedragen betalen voor spelers, dat is ook prima. Onze fans denken daar volgens mij ook zo over", vervolgt Rummenigge, voorzitter bij Bayern maar ook voorman van de belangenvereniging EVA, waarin Europa's belangrijkste clubs worden verenigd.

Daar pleit Rummenigge voor een maximumbedrag dat clubs aan transfers uit mogen geven. "Dat zou mijn suggestie zijn. Maar zulke zaken moeten de FIFA, de UEFA en de ECA met elkaar bespreken", aldus de Duitser.