Keizer: 'Trainer van Ajax moet winnen. Er is maar één persoon verantwoordelijk'

Keizer: 'Trainer van Ajax moet winnen. Er is maar één persoon verantwoordelijk'

Marcel Keizer trekt het boetekleed aan na de 0-1 nederlaag tegen Rosenborg. Het maakt niet uit hoe zijn selectie eruitziet, een trainer van Ajax moet winnen. Dat zegt hij vlak na afloop voor de camera van Ziggo Sport.

"Een trainer van Ajax moet winnen, welke selectie er ook staat. Dat hebben we nu niet gedaan. Dan is er één persoon verantwoordelijk en dat ben ik", zegt Keizer, die aangeeft erg te balen van het verlies tegen de Noren. "Dat is lastig als je van winnen houdt en sportman bent. Winnen is ons wéér niet gelukt. Dat neemt niet weg dat ik nog steeds geloof in de uitwedstrijd."

Keizer zegt dat Ajax het zichzelf lastig heeft gemaakt tegen Rosenborg. De ploeg kreeg kansen, maar verzilverde er geen een. "We liepen al een tijdje tegen die goal aan te hikken. We wilden aanvallen en wisten ook dat we dan wat weg zouden geven. Het is alleen jammer dat die bal binnenvalt na een doorkopbal en half instappen. Dan sta je hier weer met lege handen. Of dat pech is? Als dat telkens gebeurt, is dat geen pech. Wij moeten het gewoon beter doen."

Keizer krijgt de onvermijdelijke transfervraag. "Of ik bij Marc Overmars aan moet kloppen voor versterkingen? Jij denkt dat wij niets doen. Dat is natuurlijk niet zo. Natuurlijk wordt er wat gedaan en geprobeerd. Ik heb er vertrouwen in dat er binnen twee weken nog wat gebeurt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s