NAC doet zaken met zomersurprise: 'In de Eredivisie misschien niet reëel'

NAC doet zaken met zomersurprise: 'In de Eredivisie misschien niet reëel'

22-08-2017 19:07
12

NAC Breda heeft Daan Klomp zijn eerste profcontract gegeven. Dat meldt de Eredivisie-promovendus dinsdagavond via de officiële kanalen. De negentienjarige verdediger heeft zich tot medio 2020 verbonden aan NAC.

Klomp maakte na de promotie vanuit de Jupiler League de overstap van NAC O19 naar de hoofdmacht. Aanvankelijk op amateurbasis, maar in de voorbereiding maakte hij zoveel indruk dat hij een profcontract heeft gekregen. Klomp zat dit seizoen twee keer negentig minuten op de bank bij NAC.

Wedden

Meer odds

"Daan heeft dit contract zelf afgedwongen. Tijdens de voorbereiding heeft hij zich prima gemanifesteerd, waardoor we er vertrouwen in hebben dat hij kan uitgroeien tot een belangrijk kracht voor NAC", verklaart technisch directeur Hans Smulders op de clubsite.

Klomp is ook blij. "De komende drie jaar is het beste voor mij om speelminuten te maken. In de Eredivisie weet ik nog niet of dat reëel is, hoewel ik daar natuurlijk keihard aan ga werken. Ik wil zo snel mogelijk aanhaken bij de twee centrale verdedigers die er nu staan."