'AZ wil veelbelovende middenvelder voor opleidingsvergoeding wegkapen bij PEC'

'AZ wil veelbelovende middenvelder voor opleidingsvergoeding wegkapen bij PEC'

26-08-2017 08:54
10

AZ Alkmaar hoopt een veelbelovende middenvelder weg te kapen bij PEC Zwolle. De Alkmaarse subtopper heeft zich officieel gemeld voor de negentienjarige Tijjani Reijnders, meldt De Stentor.

Reijnders debuteerde eerder deze maand tegen Roda JC (4-2) in de hoofdmacht van PEC Zwolle. Hij kwam kort voor tijd binnen de lijnen. De middenvelder heeft een amateurstatus en kan daarom deze maand voor een kleine opleidingsvergoeding de overstap maken naar een andere club. Reijnders gaat evenwel eerst om tafel met Zwolle, voordat hij de gesprekken opent met AZ.

De technische staf van PEC maakte deze week de plannen met de spelmaker al kenbaar. Hij zal zijn eerste profcontract aangeboden krijgen. Tegen FC Twente zit Reijnders zaterdag voor de derde keer op rij bij de wedstrijdselectie. Het talent begint op de bank. Trainer John van 't Schip houdt vast aan het elftal waarmee hij ook tegen Roda en Sparta begon.

"Een aantal spelers zit in een competitie met elkaar", aldus Van 't Schip. "Het is dus niet zo dat de basisplek van deze jongens gegarandeerd is, maar ik zie ook nog geen reden om wijzigingen door te voeren."