In het kort: Transferrecord in Nederland, ongekende spanning in Zuid-Amerika

In het kort: Transferrecord in Nederland, ongekende spanning in Zuid-Amerika

01-09-2017 09:01
6

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Opnieuw transferrecord in Nederland
De net afgesloten transferzomer heeft een recordaantal overschrijvingen in Nederland opgeleverd. Liefst 648 spelers wisselden van club, waarmee het record uit 2016 uit de boeken is. Destijds waren er 582 mutaties tijdens de transferperiode.

Cambuur weekt topscorer los bij Volendam
Kevin van Kippersluis was verantwoordelijke voor een van de 648 overschrijvingen deze zomer. De clubtopscorer van FC Volendam is vlak voor het sluiten van de deadline overgestapt naar competitiegenoot SC Cambuur.

Griekse arbiter voor Oranje
Anastasios Sidiropoulos heeft zondag de leiding over de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Bulgarije. Het is voor de 38-jarige Griek de eerste keer dat hij een wedstrijd van Oranje fluit.

Brazilië blijft winnen, Argentinië en Uruguay gelijk
Brazilië heeft zich al geplaatst voor het WK in Rusland en heeft donderdagnacht Nederlandse tijd zijn koppositie in de Zuid-Amerikaanse poule verstevigd. De Seleçao won met 2-0 van Ecuador dankzij doelpunten van Paulinho en Philippe Coutinho. De kraker tussen Argentinië en Uruguay eindigde zonder doelpunten en Chili verloor in eigen huis verrassend met 0-3 van Paraguay. Het zorgt ervoor dat de strijd om de drie resterende WK-tickets ongemeen spannend is. Het verschil tussen de nummers 2 tot 8, Colombia, Uruguay, Chili, Argentinië, Peru, Paraguay en Ecuador, is slechts vijf punten.