PSV trekt na snel ontslag toch tweede eSporter aan: 'Heel belangrijk voor mij'

PSV trekt na snel ontslag toch tweede eSporter aan: 'Heel belangrijk voor mij'

05-09-2017 10:36
19

Ali Riza Aygün is de nieuwe eSporter van PSV. De winnaar van het VoetbalPrimeur NK FIFA 2016 is de tweede gamer die aan het team van de Eindhovenaren wordt toegevoegd.

Een jaar geleden ging PSV ook in zee met Romal Abdi. Eerder deze zomer werd het eSports-team al uitgebreid met Tony Kok, maar die werd na twee dagen al ontslagen vanwege beledigende opmerkingen richting PSV in het verleden. Kort daarna werd hij aangetrokken door FC Twente.

Nu heeft PSV met de 21-jarige Aygün alsnog een tweede eSporter vastgelegd. Naast de winst van het VoetbalPrimeur NK FIFA vorig jaar schreef hij in 2015 en 2016 ook het kampioenschap van de Benelux op zijn naam. "Het was mijn doel om ooit voor een professionele club uit te komen. Het is mooi dat ik dat nu mag meemaken bij PSV. PSV is heel belangrijk voor mij. Ik kom uit Eindhoven en dat ik de stad mag vertegenwoordigen maakt het allemaal nog een stuk leuker", aldus Aygün. "Ik wil graag kampioen worden in de eDivisie. Voor een club als PSV is er ook geen andere doelstelling mogelijk."