Bosz lijdt eerste puntenverlies, Willems en De Guzman kunnen juichen

Bosz lijdt eerste puntenverlies, Willems en De Guzman kunnen juichen

09-09-2017 17:20
8

Peter Bosz heeft voor het eerst dit seizoen punten gemorst in de Bundesliga. Ondanks een numeriek voordeel kwam Borussia Dortmund niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij SC Freiburg (0-0). 

SC Freiburg - Borussia Dortmund 0-0
Freiburg kwam na een klein half uur met een man minder te staan. Een smerige overtreding van Yoric Ravet op de benen van Marcel Schmelzer werd in eerste instantie niet bestraft, maar dankzij de video-scheidsrechter kreeg de speler alsnog een terechte rode kaart. Hoewel Dortmund meer dan een helft met een man meer speelde, kwam het niet tot scoren. Daardoor heeft de ploeg van Bosz na drie wedstrijden nu zeven punten.

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 0-1
In tegenstelling tot Bosz konden andere Nederlanders wél juichen. Jetro Willems en Jonathan de Guzman begonnen in de uitwedstrijd bij Borussia Mönchengladbach in de basis en konden juichen na een vroeg doelpunt van Kevin-Prince Boateng. De doelpuntenmaker eerde Abdelhak Nouri na zijn doelpunt. Voor Frankfurt was die treffer genoeg voor de eerste zege van het seizoen.

VfL Wolfsburg - Hannover 96 1-1
Andries Jonker zag hoe Wolfsburg, zonder de Nederlanders Riechedly Bazoer, Paul Verhaegh en de nog altijd geblesseerde Jeffrey Bruma, een voorsprong uit handen gaf. Daniel Didavi opende nog wel de score, maar Martin Harnik had het laatste woord namens Hannover: 1-1.

Overige uitslagen:
FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 3-1
Augsburg - FC Köln 3-0