Sparta handelt snel en bindt doorgebroken spits na heldenrol tegen NAC Breda

Sparta handelt snel en bindt doorgebroken spits na heldenrol tegen NAC Breda

11-09-2017 16:56
6

Ragnar Ache heeft zijn contract bij Sparta verlengd tot de zomer van 2020. De in Duitsland geboren Nederlander, die dit seizoen zijn doorbraak beleeft, lag nog vast tot volgend jaar zomer.

Ache speelde vorig seizoen voornamelijk met Jong Sparta in de Tweede Divisie, al zat hij in de tweede seizoenshelft al een paar keer bij de selectie van de Rotterdammers. De negentienjarige aanvaller is nu definitief aan het doorbreken bij Sparta. Hij heeft zich opgewerkt tot een heuse concurrent van de Sloveense aanwinst Dalibor Volas.

Ache maakte eind augustus indruk door als invaller liefst twee keer te scoren tegen NAC Breda (2-2), waarna hij zondag in het thuisduel met FC Twente (1-0) voor het eerst in de basis stond. Ache, die de jeugdopleiding van Sparta doorliep, was betrokken bij de enige treffer.

"Ik ben blij en zie het als een bekroning", reageerde Ache tegen Voetbal International. "Ik wist dat ik goed bezig was. Dat liet de trainer ook weten en mijn basisplaats tegen Twente is daar ook een bewijs van."