Spelersrapport: Zoet houdt PSV op de been, Kramer en Berghuis dramatisch

17-09-2017 18:55
25

In een aantrekkelijke topper heeft PSV een tik uitgedeeld aan Feyenoord. De Eindhovenaren wonnen - zij het met moeite - met 1-0 van de kampioen, die meer dan een helft met een man minder speelde. Dit zijn de rapportcijfers!

PSV

Jeroen Zoet – 8: Man van de wedstrijd met twee cruciale reddingen. Heerste in zijn strafschopgebied en pareerde fraai een kopbal van Botteghin en een schot van Boëtius.

Santiago Arias - 6: Verdedigend deed hij het naar behoren, op een paar momenten na. De rechtsback stichtte maar weinig gevaar aan de andere kant.

Daniel Schwaab – 6,5: Hij is een goede mandekker, dat bewees hij zondag weer. Maar zodra hij aan de bal is, houden de PSV-supporters hun hart vast.

Nicolas Isimat-Mirin – 6: Had van Kramer niets te vrezen, maar werd na rust te vaak geklopt in de duels. Onder andere door Botteghin, die had kunnen scoren.

Joshua Brenet – 5.5: Zal nooit een natuurlijke verdediger op links worden. Het is ook typisch dat zijn beste moment van de wedstrijd kwam toen hij ineens op rechts opdook.

Marco van Ginkel - 5.5: De Chelsea-huurling heeft het dit seizoen nog niet. Die extra klasse die hij in de vorige twee seizoenen regelmatig bracht, blijft nu vaak achterwege.

Jorrit Hendrix – 6: Waar hij tegen sc Heerenveen nog veel ruimtes vrijliet, liep hij vandaag veel gaten dicht. Zijn impact daalde wel na rust.

Gastón Pereiro – 7,5: Wat een klasse! Vroeg in een grote wedstrijd die beheersing en kalmte te hebben, om perfect binnen te volleyen. Beslist daarmee de wedstrijd.

Steven Bergwijn – 7: Dribbelde er heerlijk op los, waar Haps gek van werd. Hij leek wel steeds vermoeider te raken en werd op tijd gewisseld voordat hij een tweede gele kaart kon pakken.

Luuk de Jong – x: Kreeg zijn kans na de schorsing van Lozano, maar zag zijn wedstrijd na een kwartier al eindigen na een lelijke botsing met Berghuis.

Jürgen Locadia – 7: Het is voor Locadia aanpoten op links. Begon de wedstrijd met een prachtige assist voor de openingstreffer en had pech toen zijn inzet op de paal kwam. Viel de tweede helft wel ver terug.

Invallers

Sam Lammers - 5,5: Kon geen belangrijke bijdrage leveren. Had één lastige kans om een treffer te maken.

Bart Ramselaar - 6:
 Was de dupe van het feit dat het algehele niveau van PSV daalde in de tweede helft. Ramselaar was ijverig als altijd.

Pablo Rosario  - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Feyenoord

Brad Jones - 6: Kon niet de heldenrol vervullen, zoals Zoet aan de andere kant.

Kevin Diks - 6,5: Was aan het begin een paar keer de weg kwijt, maar groeide gedurende de wedstrijd met een paar goede intercepties.

Eric Botteghin - 6: Wist de spitsen van PSV redelijk koest te houden, maar als Pereiro dan ineens voorin opduikt, moet de Braziliaan beter communiceren. Dichtbij de gelijkmaker met een kopbal.

Jan-Arie van der Heijden - 5,5: Had zeker voor rust veel overtredingen nodig. Moet in balbezit nog wel meer brengen, zéker wanneer zijn ploeg met tien man speelt.

Ridgeciano Haps - 5: De back had veel moeite met de dribbels van Bergwijn. Kwam ook niet zo vaak op PSV-grondgebied als hij zou willen.

Karim El Ahmadi  - 6: De ervaren El Ahmadi had totaal geen oog voor Pereiro toen de Uruguayaan na twee minuten vrij kon inschieten. Ging wel beter spelen met een ploeggenoot minder.

Jens Toornstra – 5,5: Was twee keer heel dichtbij zijn eerste uitgoal sinds februari 2016. Zijn vrije trap op de paal was pure pech, maar Toornstra faalde toch echt toen de bal vrij voor hem lag na goed werk van Boëtius.

Tonny Vilhena - 6,5: Werd in de eerste helft aan alle kanten voorbij gelopen, maar herstelde zich knap na rust. Begon te dribbelen, overtredingen uit te lokken en nam zijn ploeg op sleeptouw.

Steven Berghuis - 3,5: Zijn verstand ging even 'op nul' vlak voor rust. Met al geel op zak trok Berghuis Hendrix aan zijn shirtje. Tweede gele kaart, einde wedstrijd en zo benadeelde hij zijn ploeg op een oliedomme manier.

Michiel Kramer – 3,5: Als spits ben je afhankelijk van aanvoer, maar je ziet aan niets dat Kramer zijn kans wil grijpen nu Jörgensen afwezig is. Liet werkelijk niets zien.

Jean-Paul Boëtius - 6: Een onopvallende eerste helft, maar profiteerde van de introductie van Amrabat. Knalde een bal geweldig richting de verre hoek, totdat Zoet er met zijn vingertoppen aan zat.

Invallers

Sofyan Amrabat - 7,5: Bracht het gif in de ploeg dat Feyenoord zo ontzettend miste in de eerste helft. Amrabat zocht de PSV'ers op en bracht snelheid in het spel, waardoor Feyenoord met tien man gevaarlijker was dan met elf.

Bilal Başaçıkoğlu - 7: Gaf net als Amrabat een impuls die de Rotterdammers nodig hadden. Mist nog wel een paar procent effectiviteit in de eindfase.

Dylan Vente - x : Speelde te kort voor een beoordeling.