Locadia toont zich zelfkritisch: Dan worden er wel stevige woorden gesproken

Locadia toont zich zelfkritisch: "Dan worden er wel stevige woorden gesproken"

17-09-2017 20:50
18

Stevige gesprekken binnen de PSV-selectie hebben hun vruchten afgeworpen. Dat stelt Jürgen Locadia na afloop van PSV - Feyenoord (1-0). In gesprek met VoetbalPrimeur spreekt hij over de afgelopen week en de gewonnen Eredivisie-kraker. 

Emile van de Sande
EINDHOVEN

Hoe hebben jullie de klap van de nederlaag in Heerenveen verwerkt?
"Door hard te trainen en de koppen bij elkaar te steken hebben we die domper verwerkt. We hebben besproken waar het misging. Alles wat we besproken hebben zag je vandaag terugkomen; duels die we verloren in Heerenveen wonnen we vandaag wel, het druk zetten ging veel beter. Heerenveen voetbalde zich onder onze druk uit, vandaag had Feyenoord geen antwoord op de manier waarop wij druk zetten."

Vandaag ging het druk zetten in ieder geval een stuk beter.
"Inderdaad, we hebben Feyenoord in de beginfase geen moment de kans gegeven om in de wedstrijd te komen. Daar hebben we op getraind. Dat hebben we gedaan tijdens een tactische training. Dan zet je het spel stil tijdens de training op momenten dat je druk zet. Het begint altijd bij de aanval en wij als aanval hebben in Heerenveen daarin gefaald. Vandaag konden we beter als collectief druk zetten."

Cocu was vorige week kritisch op de aanval, omdat er niet goed werd meeverdedigd. Is dat ook besproken?
"Ja, ook het meeverdedigen is een onderwerp van gesprek geweest afgelopen week. Dan worden er wel stevige woorden gesproken. Als er iemand individueel afhaakt bij dat soort dingen moet je dat zeker persoonlijk kunnen zeggen. Ik ben er ook verantwoordelijk voor dat het vorige week niet lukte."

De gesprekken hebben in ieder geval hun vruchten afgeworpen.
"Ja, zeker. De trainer had voor de wedstrijd ook nog aangegeven dat het anders moest. Ik weet dat ik dan niet nog een keer kan verzaken, zéker niet in een topper."