Veel transfervrije wereldsterren in 2018: droomaanval met Messi en Sánchez

Veel transfervrije wereldsterren in 2018: droomaanval met Messi en Sánchez

28-09-2017 10:00
9

Nog ruim drie maanden en de spelers wiens contracten in 2018 aflopen mogen hun handtekening zetten onder een verbintenis bij een andere club. Van de spelers die na dit seizoen transfervrij zijn kun je een geweldig team opstellen.

Defensie
Op leeftijd, maar na zijn transfer van Real Madrid naar FC Porto still going strong. De 36-jarige Iker Casillas verdedigt het doel van dit transfervrije elftal. Voor hem een ervaren maar uitstekende defensie met Juanfran (Atlético Madrid) op rechts, op links Daley Blind (Manchester United kan middels optie contract verlengen) en in het hart van de defensie Miranda (Internazionale) en Giorgio Chiellini (Juventus).

Middenveld
Een Spaanse maestro bezet het middenveld van dit transfervrije team. Andres Iniesta (FC Barcelona) heeft nog altijd geen nieuw contract getekend in Catalonië en kan dus in januari met andere clubs onderhandelen. Naast hem op het middenveld twee Premier League-sterren: Mesut Özil (Arsenal) en Ander Herrera (Manchester United), beiden na dit seizoen gratis op te pikken.

Aanval
De voorhoede is werkelijk om van te smullen. Rechts Alexis Sánchez, die na het drama rond de afgeketste transfer naar Manchester City zijn contract bij Arsenal niet lijkt te gaan verlengen. Als hangende vleugelspeler Juan Mata van Manchester United. En in de punt van de aanval staat niemand minder dan Lionel Messi zelf. Hoewel Barcelona de fans probeert gerust te stellen dat het allemaal wel goed komt met de contractverlenging van Messi, is er van een definitief akkoord geen sprake.

Bankzitters
De bank met transfervrije spelers mag er ook zijn. Voor het middenveld zijn de nog relatief jonge Ross Barkley (Everton) en Leon Goretzka (Schalke 04) de alternatieven. Ook Emre Can (Liverpool) en Gabi (Atlético Madrid) zijn gratis op te halen. Voor de aanval zijn er ook genoeg transfervrije opties. Wat te denken van Arjen Robben (Bayern München), Zlatan Ibrahimovic (Manchester United), Franck Ribéry (Bayern München) en Mario Balotelli (Nice).

Lees ook: Gratis af te halen: sterk Eredivisie-elftal koerst af op transfervrije status