Scherpe Bosz mengt zich in Oranje-discussie: Dat vind ik zo'n lulverhaal

Scherpe Bosz mengt zich in Oranje-discussie: "Dat vind ik zo'n lulverhaal"

10-10-2017 19:17
16

Nederlandse voetballers trainen niet hard genoeg ten opzichte van hun leeftijdgenoten in het buitenland. Het is één van de voornaamste kritiekpunten na de vrije val van Oranje. Peter Bosz moet erom lachen.

"Dat vind ik zo'n lulverhaal", reageert de succesvolle trainer van Borussia Dortmund bij de NOS. Hij is het niet eens met criticasters als Piet de Visser en Huub Stevens. Bosz: "We trainen hier in Duitsland niet meer dan in Nederland. Het gaat om de kwaliteit en intensiteit van de trainingen."

"De intensiteit ligt hier niet hoger omdat er harder getraind wordt, maar omdat de spelers beter en volwassener zijn. Meer trainen gaat vaak ten koste van de kwaliteit", aldus Bosz, die Oranje niet opgeeft. "We komen terug, natuurlijk. Er zullen straks echt wel weer jongens bij de echte top komen en die moeten de rest op sleeptouw nemen."

Bosz speelde zelf acht interlands. "Toen werd je per brief geselecteerd. Daarop stond dan ook de rest van de selectie en als je dan al die clubs achter de spelersnamen zag: Milan, Barcelona, Real... Tegenwoordig spelen onze jongens bij de kleinere clubs in Europa."