'Of ik echt gestopt zou zijn bij Ajax? Geloof mij nou. Honderd procent'

'Of ik echt gestopt zou zijn bij Ajax? Geloof mij nou. Honderd procent'

13-10-2017 08:42
21

Peter Bosz benadrukt dat hij absoluut niet voor het geld naar Borussia Dortmund is vertrokken. Dat hij bij Ajax is gestopt, was puur vanwege de onvrede richting de directie.

"Als Dortmund niet gekomen was, was ik gewoon gestopt. Dan was ik gewoon niet doorgegaan", zegt Bosz bij de NOS. "Mensen zeggen dan dat het interessant is vanwege het geld en weet ik het allemaal. Dan kennen de mensen mij slecht, want zo zit ik niet in elkaar. Dat hoeven ze niet te geloven hoor. Ik was gewoon gestopt en dan was ik wat anders gaan doen."

Bosz geeft aan dat hij niet te diep op de kwestie in wil gaan. De trainer van Borussia Dortmund liet regelmatig blijken met onvrede te zitten in Amsterdam. "Het is de club haar goed recht om daar niet op in te gaan. Dat betekende voor mij dus dat ik daar weg zou gaan. Of ik echt gestopt zou zijn? Geloof mij nou. Honderd procent. Als speler ben ik op m'n twintigste gestopt. Toen ben ik naar de amateurs gegaan."

Bosz is trots op wat hij gepresteerd heeft in een jaar Ajax. "Uiteindelijk hebben we er een elftal van kunnen maken dat iets unieks gepresteerd heeft door een Europa League-finale te halen. Helaas hebben we hem niet gewonnen. Dat is wel mooi, dan gaan mensen zeggen dat ik geen plan B had of naïef was. Al met al is dat heel bijzonder geweest."

Lees ook: Bosz doorbreekt stilzwijgen: "Ik zou sowieso gestopt zijn bij Ajax"