Razendsnelle rentree in Feyenoord-basis lonkt: 'Dit is niet de ideale opbouw'

Razendsnelle rentree in Feyenoord-basis lonkt: 'Dit is niet de ideale opbouw'

16-10-2017 19:10
15

Feyenoord kampt met defensieve problemen in aanloop naar het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk. Coach Giovanni van Bronckhorst heeft bevestigd dat hij het dinsdag zonder Renato Tapia en Kevin Diks moet stellen.

Tapia viel zaterdag tegen PEC Zwolle (0-0) al snel geblesseerd uit met een hamstringblessure. "We moeten nog altijd afwachten hoe lang dat gaat duren", vertelt van Bronckhorst aan RTV Rijnmond. Diks kampt met een lichte hersenschudding en is ook niet inzetbaar. Verdedigers Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden zitten daarnaast voor langere tijd in de lappenmand.

De nood is dus hoog bij Feyenoord. Van Bronckhorst heeft jeugdspeler Lutsharel Geertruida bij de wedstrijdselectie gehaald, terwijl voor Sven van Beek een basisplaats lonkt tegen de Oekraïners. Hij maakte tegen PEC zijn rentree na lang blessureleed. "Het liefste had ik Van Beek rustiger gebracht. Soms moet je in het voetbal keuzes maken, maar dit is niet de ideale opbouw", stelt de coach.

Van Bronckhorst heeft desondanks het volste vertrouwen in Van Beek, die goed  inviel zaterdag. "Van Beek is sterk uit zijn revalidatie gekomen. Hij maakt op mij een goede indruk. Hij is blij weer terug te zijn, en ik ben dat ook."

Of Nicolai Jörgensen start, is afwachten. "Met Jörgensen moeten we voorzichtig zijn. Er zit een opbouw in. Hij kan weer meer minuten maken dan afgelopen weekend."