'Feyenoord is nog actief in Europa, terwijl we een betere selectie hebben dan PSV'

'Feyenoord is nog actief in Europa, terwijl we een betere selectie hebben dan PSV'

20-10-2017 09:19
63

Matthijs de Ligt maakte in zijn prille carrière al een Europese finale mee en schopte het tot international. De achttienjarige verdediger verheugt zich nu op zijn eerste Klassieker in De Kuip.

"Het maakt veel los, dat is al wel bij mij bekend", zegt De Ligt tegen Voetbal International. "Overigens is dat ook in de jeugdteams het geval. De uitwedstrijden op Varkenoord tegen Feyenoord waren altijd bijzonder. Beladen vooral, je merkte dat daar veel mensen liepen die het niet zo op Ajax hadden. Toch kan ik me niet herinneren in Rotterdam te hebben verloren."

De Ligt kijkt ook uit naar de duels met Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen. "Een goede spits, die met zijn spel heel belangrijk is voor de ploeg. Het wordt sowieso een wedstrijd met grote belangen. Los van het prestige is de strijd om de bovenste plekken in volle gang", aldus de mandekker. "Zowel PSV, Ajax als Feyenoord heeft dit seizoen al onnodig punten laten liggen."

"Alle ploegen zijn zoekende, waarbij Feyenoord ook nog in de Champions League actief is", vervolgt de Ajacied. "Dat kan voor ons een voordeel zijn, terwijl ik denk dat we over een betere selectie beschikken dan PSV. Daarom wil ik me niet verschuilen. Dit seizoen moet er een prijs worden gepakt, met het kampioenschap als ultiem doel."

No Poll