'Bayern heeft spitsenprobleem en moet in januari de markt op: drie kandidaten'

'Bayern heeft spitsenprobleem en moet in januari de markt op: drie kandidaten'

31-10-2017 16:54
12

Bayern München gaat in januari waarschijnlijk op zoek naar een extra spits. Nu Robert Lewandowski met een blessure kampt, wordt pijnlijk duidelijk dat de kampioen van Duitsland géén fatsoenlijk alternatief achter de hand heeft. 

Thomas Müller en Franck Ribéry - van nature toch al geen echte diepe spitsen - zijn net als Lewandowski geblesseerd en daarom lijkt Bayern-trainer Jupp Heynckes dinsdagavond een beroep te moeten doen op de achttienjarige Manuel Wintzheimer. Der Rekordmeister speelt in Glasgow een Champions League-wedstrijd tegen Celtic.

BILD schrijft dat Bayern een aantal spitsen op het oog heeft als stand-in voor Lewandowski. Het gaat om Anthony Modeste (Tianjin Quanjian), Sandro Wagner (TSG Hoffenheim) en Mario Gomez (VfL Wolfsburg). Directeur Karl-Heinz Rummenigge laat aan de boulevardkrant weten dat de komst van een extra sturmer zeker niet is uitgesloten.

"Als er een geschikte kandidaat langskomt, dan zullen we daar zeker naar kijken", aldus Rummenigge. Vorige week maakte Kwasi Okyere Wriedt, aanvaller van het reserveteam van Bayern, noodgedwongen zijn debuut.