Ajax maakt 'goede keuze': 'Afgelopen weekend zat Marcel Brands nog op de tribune'

Ajax maakt 'goede keuze': 'Afgelopen weekend zat Marcel Brands nog op de tribune'

05-12-2017 08:34
94

Hassane Bandé is een intelligente jongen met een verhaal, zo stelt VRT-journalist Peter Vandenbempt. Hij denkt dat Ajax een goede slag heeft geslagen.

"Het gaat ongelooflijk snel met deze jongen. Vorig jaar werd hij nog door Anderlecht afgetest en nu zat half Europa achter hem aan. Afgelopen weekend zat bijvoorbeeld Marcel Brands van PSV nog voor hem op de tribune. Maar Ajax heeft snel gehandeld", vertelt Vandenbempt aan de NOS. "Het is een jongen die bij KV Mechelen al op de flank, in de spits en op de nummer 10-positie heeft gespeeld. Een polyvalente speler dus. Dat maakte hem aantrekkelijk voor clubs."

Vandenbempt is ook onder de indruk van het verhaal van Bandé. "Toen hij nog maar een jaar of vijf was, overleed zijn vader, maar hij heeft zich daarna als voetbaltalent stormachtig ontwikkeld", aldus de journalist. "Een intelligente jongen met goede manieren. Hij heeft bij Mechelen bijvoorbeeld meteen Nederlandse les genomen. Ook bedankt hij vaak zijn medespelers als zij een assist op hem hebben gegeven. 'Merci voor de voorzet', zegt hij dan. Dat zegt wel wat over deze jongen."

Vandenbempt verwacht wel het een en ander van de aanvaller. "Ajax heeft een heel goede keuze gemaakt. Bandé had zich ook bij Anderlecht of Club Brugge kunnen ontwikkelen, maar zij hadden nooit het geld kunnen ophoesten dat de Amsterdammers voor hem hebben betaald."

No Poll