Gullit: 'Ik had het erover met Dick, maar sommige gasten werden helemaal gek'

Gullit: 'Ik had het erover met Dick, maar sommige gasten werden helemaal gek'

11-12-2017 09:26
3

Ruud Gullit vindt de invloed van inspanningsfysiologen soms te groot. Dat laat de voormalig assistent-bondscoach van het Nederlands elftal weten bij Rondo.

"Ik heb die discussie bij het Nederlands elftal ook gehad met Luc van Agt", vertelt Gullit. "We vinden dat inspanningsfysiologen soms té veel te zeggen hebben over de training. Het gaat over die fijne lijn. Dan wordt er gezegd: hij zit nu in het rood, laat hem er maar uit."

"Maar wij zijn geneigd om ook eens te zeggen: nee, laat hem er maar eens overheen gaan om te kijken wat zijn karakter is om daar doorheen te gaan", vervolgt Gullit. "Ik had het er met Dick (Advocaat, red.) over. Sommige van die gasten werden helemaal gek als je dat deed, want het hele schema ging dan in de war. Daar moet je denk ik betere afspraken over maken."

Gullit doet zijn uitspraken in het licht van de kritiek van FC Twente-trainer Gertjan Verbeek op inspanningsfysioloog Raymond Verheijen. "Verheijen is een ramp voor het Nederlandse voetbal", liet Verbeek weten in TC/Tubantia.