Cocu: 'Dat gaat in zijn hoofd zitten, raakte het overzicht een paar keer kwijt'

Cocu: 'Dat gaat in zijn hoofd zitten, raakte het overzicht een paar keer kwijt'

17-12-2017 07:26
2

PSV herpakte zich met een eenvoudige 3-0 zege op ADO Den Haag van de nederlaag tegen Ajax en het gelijkspel bij FC Groningen. Luuk de Jong, twee keer trefzeker, hoopte op nog meer goals.

"We baalden verschrikkelijk van de afgelopen twee wedstrijden", zegt De Jong bij de NOS. "In Groningen wilden we ons revancheren van wat er tegen Ajax gebeurde. Dan is het heel zuur dat je daar ook punten verliest. Nu hebben we laten zien wat we kunnen en het had zelfs nog meer kunnen zijn. Soms was het in de eindfase net niet goed. Zonde, want we wilden onszelf belonen."

PSV staat met 43 punten desondanks fier bovenaan en is winterkampioen. "Dat is altijd lekker. We hebben voor de winterstop nog twee wedstrijden te gaan en ook in het bekertoernooi willen we ons revancheren van de afgelopen jaren. Die duels willen we ook goed afsluiten, dan hebben we een goede eerste seizoenshelft achter de rug. Het gat is er nog steeds en we wachten af wat het bij AZ-Ajax wordt. Ik ga de score wel bijhouden."

Waar De Jong eindelijk los is, gaat Hirving Lozano door een moeilijke periode. De Mexicaan miste tegen ADO enkele opgelegde kansen. "Dat gaat in zijn hoofd zitten, dat merk je. Hij raakte het overzicht een paar keer kwijt, daarin was hij iets te gretig om de goal te maken", zag ook Phillip Cocu.

De PSV-trainer is redelijk tevreden. "We hadden nog wel meer goals mogen maken. Maar na een terechte nederlaag bij Ajax en een teleurstellend gelijkspel weet je dat je moet winnen. Dan moet je hiermee tevreden zijn."